DS, SDS i LSV na zajedničkoj izbornoj listi „OSLOBODIMO VRBAS“

Potpisivanjem koalicionog sporazuma, lokalni odbori Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine danas su, u prepunoj Sali Aneksa Centra za fizičku kulturu Vrbas, najavile zajedničku listu „Oslobodimo Vrbas“ na predstojećim lokalnim izborima.

Iako lokalni izbori u Vrbasu zvanično još nisu raspisani, izvesno je da će se oni ovog proleća održati, jer je predsednik Opštine Vrbas Milan Glušac 23. januara podneo ostavku na tu funkciju, a Vlada Srbije raspustila Skupštinu opštine Vrbas i uvela Privremeni organ. Zakon o lokalnoj samoupravi predviđa raspisivanje lokalnih izbora u roku od dva meseca od raspuštanja, što znači da će Vrbašani u aprilu imati i predsedničke i lokalne izbore.

Zbog važnosti ovih izbora, ali i zbog ozbiljnosti situacije u Vrbasu, opozicione stranke DS, SDS i LSV odlučile su se za izlazak na lokalne izbore ujedinjeno i sa zajedničkom izbornom listom.

Prema rečima Aleksandra Stanojkovića, vd predsednika Opštinskog odbora Demokratske stranke, u ovom trenutku kada su građani Vrbasa dovedeni na ivicu egzistencije, kada se gase javna preduzeća, lokalna televizija, kada se na dnevnoj bazi ukidaju radna mesta i otpuštaju radnici, smanjuje broj zaposlenih u zdravstvu, školstvu, kulturi, neophodno je da se opozicione stranke ujedine i stanu na put daljeg propadanja naše opštine.

„Građani Vrbasa zaplašeni i ucenjeni, osiromašeni i poniženi, moraju imati normalnu opciju za koju će glasati i koja će im, umesto praznih obećanja i laži, ponuditi realna rešenja. Takođe, moramo ih podsetiti da su, kada je Demokratska stranka sa svojim saradnicima vodila ovu opštinu i čitavu zemlju, sva ova preduzeća radila, rad opštinske vlasti bio je javan i transparentan, a građani su u direktnim prenosima sednica skupštine mogli da prate njihov rad. Nije bilo smanjivanja broja zaposlenih, penzije su bile uvećavane, a ne smanjivane“-istakao je Stanojković. On je pozvao i ostale opozicione stranke, grupe građana, udruženja, nevladine organizacije i pojedince da se pridruže u zajedničkom istupanju protiv ove bahate i nestručne vlasti i napomenuo da je Demokratska stranka donela odluku o ujedinjenju opozicije vodeći se isključivo interesima građana i brigom za opšti interes naše opštine.

„Demokratska stranka se, kao i mnogo puta do sada, izdigla iznad uskostranačkih interesa i formiranjem koalicije „Oslobodimo Vrbas“ čvrsto odlučila da Vrbas zaista oslobodimo.“

Sve tri strane, potpisnice sporazuma o koalicionom učestvovanju na lokalnim izborima, saglasne su da je ovakvo stanje u opštini nepodnošljivo i da se što pre moraju preduzeti konkretne mere za zaustavljanje daljeg propadanja Opštine Vrbas i siromašenje njenih građana. Prvi korak na tom putu jeste izlazak na izbore svih nezadovoljnih birača i glasanjem za listu „Oslobodimo Vrbas“-zaključeno je na današnjem skupu.

OO Demokratske stranke Vrbas

Oko Nas Info