Vrbašanke u finalu!

Veliko iznenađenje dogodilo se u hali Centra za fizičku kulturu “Drago Jovović”, kada je u poslednjim minutima ženska košarkaška ekipa “Vrbas Medela” uspela da povede i na kraju pobedi ekipu “Radivoja Koraća”. U drugom meču polufinala Kupa „Milana Cige Vasojevića“, ekipa Vrbasa napravila je prvorazredno iznenađenje, bila bolja od Radivoja Koraća (55:49) u više nego dramatičnom meču i obezbedila plasman u finale, gde će sutra od 17.00 časova za trofej igrati protiv Crvene zvezde. “Hvala publici, koja nam je bila velika podrša. Već tri nedelje se spremamo za Kup i znali smo kako da igramo. Puno mo rizikovali, naterali Korać na 28 šuta za tri poena i ubacili su samo tri puta. Hvala mojim sjajnim devojkama koje su danas dale 200 odsto. Nadam se da ćemo i sutra imati ovako fanatičnu odbranu, želju i borbenost. I u finalu moramo da damo sve od sebe… Ne znači mi da li ćemo da pobedimo, to sam im rekao u svlačionici… Kada sam video da su se tri devojke bacile za loptu, znao sam da je to to… Da se ne lažemio, Korać je kvalitetniji od nas, ali dali smo sve od sebe. Kada je reč o finalu, želim da bude puna hala jer će i parter biti u funkciji, želim da izginemo. Sutra ćemo i prvi put od kad sam došao u klub da budemo u prenosu na RTS. Daćemo sve od sebe, to garantujem”, rekao je Dejan Mudreša trener Vrbas Medele. “Čestitam Koraću na fer borbi i svom timu na pobedi. Hvala publici koja nam je bila vetar u leđa. Nadam se da će sutra u finalu navijači doći u još većem broju”, rekla je Miljana Džombeta igračica Vrbas Medele.

Pregled : RADIVOJ KORAĆ – VRBAS MEDELA 49:55 (17:17, 16:14, 9:10, 7:14)

Sudije: J.Juras, Ivanović, Savić.

Ekipa RADIVOJ KORAĆ: N.Vučković, L.Vučković 4 (4 as), Ilić, Mandić 13 (8 sk, 6 as, 8 izg.l), Spasojević 7, Vasović, Erak 12 (9 sk), Pašić (10 sk), Ivanišević, Spaić, Bućevac 13 (6 sk), Stojiljković.

Ekipa VRBAS: Džombeta 27 (4 sk), Brkić, Tomić, Jovović 8 (4 sk), Radonjić, Cukić 8 (4 as, 4 ukr.l), Zalar 4 (4 sk), Janković, Rajić, Bjekić, Repček, Mijatović 8 (7 sk).

FOTO GALERIJA


[cwa id=’str-vesti-10-naslova’]