Medalja za Vrbas – Srebro al’ sija kao zlato

kosarkasice-1Ekipa Ženskog košarkaškog kluba „Vrbas Medela“ postigla je najveći uspeh u istoriji ženske košarke u Vrbasu i osvojile srebrnu medalju Kupa „Milan Ciga Vasojević“. Osvajačice Kupa su košarkašice „Crvene Zvezde“ koje su u izuzetno zanimljivom finalnom meču savladale ekipu Vrbasa rezultatom 71:66 i zasluženo osvojile trofej. Za najboljeg strelca finala proglašena je Ivana Jovović iz Vrbasa (23 poena), a za najbolju igračicu finala proglašena je Nataša Mijatović (MVP indeks 22). Nagrade im je uručio je Boris Vasojević.
Prema rečima Dejana Mudreše trenera ŽKK „Vrbas Medela“, ovo je veliki uspeh za sve i za košarkašice Vrbasa i za sam grad. „Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Moja impresija je preko 2.000 ljudi u dvorani, to najveći dobita. U utakmici sa ekipom Radivoje Korać smo se mnogo potrošili, mada to nije opravdanje. Nismo dobro ušli u meč, kako sam očekivao. Meč je odlučila Mina Đorđević u skoku, ona je bila faktor Zvezdine pobede. Moramo da budemo zadovoljni svi, i klub, i grad, ovo je veliki uspeh, a posebno sam ponosan zbog ovoliko publike. Protiv Zvezde igramo i u polufinalu plej-ofa i daćemo sve od sebe da dođemo do još jednog finala“, reko je Mudreša. Igračica finala Nataša Mijatović posebno se zahvalila publici koja je bodrila ekipu Vrbasa. „Hvala publici na podršci. Čestitam Zvezdi, bile su sjajne. Mi nismo ispoštovale neke stvari, imale smo tešku polufinalnu utakmicu i nismo se oporavili, a imali smo i manje sreće. Rival je imao bolji šuterski dan“, istakla je Mijatović.
kosarkasice-2Predsednik KSS Dragan Đilas dodelio je organizatorima finalnog turnira Kupa „Milana Cige Vasojevića“ predsedniku Saveza sportova opštine Vrbas Jovanu Kovačeviću i predsedniku ŽKK Vrbas Medela Jovanu Bjekiću plakete zahvalnice za sjajnu organizaciju turnira. Srebrne medalje Vrbasu i zlatne medalje Crvenoj zvezdi dodelili su naša reprezentativka i najbolja igračica Evrope 2015. godine Ana Dabović i predsednik opštine Vrbas Branislav Kažić.
Trener Crvene Zvezde Dragan Vuković, nakon finala rekao je turnir u Vrbasu bio jedan od najbolje organizovanih turnira Kupa. „Sve utakmice su bile jako dobre, zajedno ćemo dati novi dah ženskoj košarci, da pomognemo ovim mladim devojkama da napreduju i dignu je na viši nivo. Kada je reč o finalu, bilo je vidno da se Vrbas mnogo potrošio protiv Koraća, koji je naša najbolja ekipa. Pokazali su u polufinalu da David može da sruši Golijata, inače ovo ne bi bio sport. Na neki način, posao nam je olakšalo taj umor Vrbasa. Naš jedini zadatak bio je da ovaj meč, kao i svaki drugi, odigramo sa velikom energijom. U polufinalu plej-ofa nas čeka isti rival, biće to novo taktičko nadmudrivanje“, rekao je Vuković.

CRVENA ZVEZDA – VRBAS MEDELA 71:66 (24:22, 22:10, 17:23, 8:11)
Dvorana: CFK „Drago Jovović“. Gledalaca: 2.500. Sudije: J.Juras, Smiljanić, Pavlica.
CRVENA ZVEZDA: Zec 13 (7 sk), Naumčev 10, Kovačević 4, Bogićević 8, I.Katanić, A.Katanić 2 (4 sk, 5 as), Ćirić, Đokić, Čolić 9 (4 sk, 5 as), Bojović 12, Zukanović, Đorđević 13 (11 sk).
VRBAS MEDELA: Džombeta 10 (4 sk), Brkić, Tomić, Jovović 23 (6 sk), Radonjić, Cukić 8, Zalar 2, Janković, Rajić 6 (8 sk), Bjekić, Čejović, Mijatović 17.


[cwa id=’str-vesti-8-naslova’]