Obeleženo 140 godina od Bitke na Vučjem dolu

U bioskopu „Jugoslavija“ održana je Svečana akademija povodom obeležavanja 140 godina od Bitke na Vučjem dolu. Bila je to prilika za podsećanje na slavnu borbu Hercegovačkog ustanka koja se završila pobedom crnogorskih i hercegovačkih ustanika predvođenih knjazom Nikolom protiv Turaka. Svečanu akademiju organizovalo je Zavičajno banjsko – vučedolsko udruženje. Predsednik ovog udruženja Simo Miljanić pozdravio je sve prisutne u punoj sali vrbaskog bioskopa.
– Zahvalio bih se svima vama na podršci u očuvanju tradicije i sećanja na naše slavne pretke, kao i na negovanje dobrih odnosa između dveju država, Srbije i Crne Gore – rekao je Miljanić.
U bogatom kulturno – umetničkom programu učestvovali su hor Kulturnog centra Vrbas pod dirigentskom palicom Jelene Aleksić, narodni guslar Stevan Mišo Popović, recitatori Kulturnog centra Vrbas Nataša Milović i Radovan Seratlić, zatim Dušanka Belada koja je uz gitaru otpevala poznatu crnogorsku pesmu „Još ne sviće rujna zora“ , kao i Folklorni ansambl iz Bačkog Dobrog Polja pod rukovodstvom Žarka Pejovića. Program je pripremila rukovodilac Dramsko – recitatorskog studija Kulturnog centra Vrbas Vesna Drinčić – Đilas.


[cwa id=’str-vesti-14-naslova’]