Predškolci dobili diplome o završenoj obuci za poznavanje osnovnih pravila u saobraćaju

U okviru projekta „Policija u lokalnoj zajednici“ Policijska stanica Vrbas u saradnji sa PU „Boško Buha“ organizuje obuku bezbednosti u saobraćaju za sve predškolce u opštini. Projekat „Pažljivko“  sprovodi se u svim objektima PU „Boško Buha“ u kojem učestvuje ukupno 555 predškolaca. Danas je obuka održana u objektu „Bubica“. Predškolcima je prikazan petnaestominutni edukativni film, nakon toga predstavnici PS razgovarali su sa decom o osnovnim pravilima u saobraćaju. Posle završene obuke svi predškolci dobili su diplome. Prema rečima Vlada Glođevića, načelnika PS Vrbas ova obuka je važna za predškolce koji su pokazali veliko interesovanje i znanje o pravilima u saobraćaju.

„Deca su veoma zainteresovana, postavljala su razna pitanja. Bili su zadovoljni kada su dobili diplome o završenoj obuci. Kada se obuka završi u svim objektima, održaće se i takmičenje o poznavanju saobraćajnih pravila“, rekao je Glođević.

Autor projekata „Pažljivko“ koji je zasnovan na saradnji PS Vrbas, PU „Boško Buha“ i Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Vrbas, je vaspitačica Vanja Krečak.

„Projektom su obuhvaćeni  predškolci iz svih 11 objekata u opštini, a u planu je da se projekat od naredne godine dodatno razvije. Trebalo bi da se uvrsti u vaspitno obrazovni program, i da bude u okviru programa svih 10 meseci koliko traje školska godina. Na ovaj način stvaramo partnerski odnos sa policijom, a sve u cilju da se deca predškolskog uzrasta edukuju, kako bi postala aktivni učesnici u saobraćaju“, rekla je Vanja Krečak.

Završnica projekta „Pažljivko“ održaće se tokom juna na gradskom trgu.