Humano druženje u Opštoj bolnici Vrbas

Mala likovna kolonija danas je održana u Odeljenju za snabdevanje krvlju i krvnim derivatima  – Transfuziji Opšte bolnice Vrbas. Radi se o zajedničkoj akciji udruženja likovnih umetnika amatera iz Vrbasa „Atelje 05“, Crvenog krsta Vrbas i Transfuzije OBV, koja se održava već drugu godinu za redom. Povod za ovu akciju je Dan dobrovoljnih davalaca krvi.

“Promocija dobrovoljnog davalaštva je javno ovlašćenje Crvenog krsta od strane države,  kao organa koji ima kapacitet da u njeno ime sprovodi aktivnosti u ovoj oblasti. Uspesi su veći i rezultat bolji kada te aktivnosti sprovodimo u saradnji sa Transfuzijom OBV jer cilj nam je isti: obezbediti dovoljne količine krvi u svakom trenutku. Aktivnosti sprovodimo tokom čitave godine a  u junu mesecu sumiramo rezultate iz predhodnog perioda i pravimo planove za naredni. Lepo je kada pojedinci, udruženja i organizacije prepoznaju smer našeg zajedničkog delovanja i poput “Ateljea 05” pridruže nam se u toj humanoj misiji” – rekla je Snežana Jovović, stručni saradnik u Crvenom krstu Vrbas.

Zahvalivši se na veoma uspešnoj saradnji, Dragan Simić predsednik “Ateljea 05″, je istako da likovni stvaraoci imaju maštu, talenat i želju da stvaraju i volju da se to podeli sa drugima, da ih usreći, obraduje, oraspoloži.

Atelje Bolnica

“Narod odavno tvrdi kako su slikari nešto drugačiji od ostalog sveta. Toj tvrdnji dodao bih  kako su slikari bogatiji za još jedan značajan sastojak krvi, a to je umetnost… Kada se sabere volja za davanjem i umetnost koja nam je u krvi, lako je shvatiti prirodnu vezu između Udruženja likovnih amatera Atelje 05 i Odeljenja za snabdevanje krvlju i krvnim derivatima – Transfuzijom OBV. Želim da istaknem da „Atelje 05“ po programu rada tokom godine ima niz humanitarnih akcija. Od početka 2016 . godine do sada članovi udruženja likovnih umetnika amatera iz Vrbasa „Atelje 05“ poklonili su preko 50 umetničkih radova na likovnim kolonijama. Takođe  naglašavam  da je udruženje otvoreno i za sve druge plemenite ideje u lokalnoj zajednici.” rekao je Simić.

Suorganizotorima, umetnicima, gostima, predstavnicima medija i svim prisutnima zahvalila se dr Mirjana Nakov, načelnica Transfuzije poželevši da se ovakve i slične akcije nastave. Takođe, zamolila je davaoce da u ovom letnjem periodu dođu u ranijim časovim zbog visokoh temperatura koje mogu uticati na njihovo zdravstveno stanje, kao i na krv koju daruju.