Sutra odnošenje PET otpada u Vrbasu

Poslednja subota u mesecu rezervisana je za odnošenje ambalažnog PET otpada iz domaćinstava u Vrbasu. Higijeničari JКP „Кomunalac“ akciju će početi sutra u sedam sati.

Providna plastika, u koju se ubrajaju flaše od vode, soka i piva, Vrbašani treba da spakuju u tipizirane vreće ili ubace u žičane kontejnere. Кomunalci će sakupljanje PET otpada početi u sedam sati. Apeluje se na sugrađane da na vreme iznesu ovu vrstu ambalaže ispred svojih kuća.

„Naše ekipe sakupljaju PET koji, nakon selekcije i presovanja, šaljemo dalje na reciklažu. Zahvaljujemo se svim našim sugrađanima koji nam pomažu u ovom poduhvatu jer svakoj flaši koja završi u prirodi ili na deponiji potrebno je nekoliko stotina godina da se razgradi prirodnm putem“, poručuju u PJ „Čistoća“.

Кako najavljuju u „Čistoći“ sledećeg meseca obaviće se redovno jesenje odnošenje kabastog otpada, pa sugrađani mogu blagovremeno da se pripremaju za ovu akciju i sakupljaju delove starog nameštaja, bele tehnike, kućnih aparata, automobila, tvrdu plastiku, karton i drugi sitniji otpad koji može biti upakovan u vreće ili kutije. O tačnom datumu odnošenja kabastog otpada, odnosno, o vremenu kada treba stare predmete da iznesu ispred svojih kuća, meštani će biti na vreme obavešteni.