Finansijska podrška AP Vojvodine – 50 miliona dinara za kanalizacionu mrežu

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević posetio je opštinu Vrbas, i tom prilikom imao sastanak sa rukovodstvom opštine, nakon čega su zajedno obišli centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

AP Vojvodina pružiće finansijsku podršku u izgradnji kanalizacione mreže na teritoriji opštine Vrbas, kako bi jedno od najvažnijih pitanja za građane ove opštine, a to je zagađen Veliki bački kanal, išlo u pravcu konačnog rešavanja.

„Da bi ovaj projekat bio potpuno u funkciji i da bi nakon toga moglo da se krene u čišćenje Velikog bačkog kanala, potrebno je ne samo završiti prečistač, već i ukupnu kanalizacionu mrežu na području opštine Vrbas. U tom smislu, Pokrajinska vlada će opredeliti 50 miliona dinara nakon sprovedenog rebalansa budžeta, upravo za finanasiranje izgradnje kanalizacione mreže u opštini Vrbas, za koju je već aplicirano iz opštine i za koju postoje projekti i rešeni imovinski odnosi“, izjavio je potpredsednik Milićević.

Drugo važno pitanje o kome je bilo reči i, kako je naglasio Milićević, oko čega je postignuta saglasnost, jeste to da će Pokrajinska vlada i lokalna samouprava Vrbas zajedno razvijati industrijske zone i njihovo infrastrukturno i komunalno opremanje, kako bi se stvarali uslovi za dolazak domaćih i stranih investitora, što u krajnjem za rezultat ima ono što je, prema rečima potpredsednika Milićevića, najvažnije, a to su nova radna mesta.

opstina-1

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac je rekao da veoma znači informacija o finansijskoj podršci iz Pokrajinske vlade od 50 miliona dinara za kanalizacionu mrežu, jer centralno postrojenje za prečišćavanje, ne može da počne da radi dok se ne izgradi i kanalizaciona mreža.

„Ovim sredstvima rešićemo jedan deo izgradnje kanalizacione mreže u selima. Za kompletan završetak potrebno je ukupno šest miliona evra, ali ćemo sredstva pokušati da obezbedimo preko projekata i sa drugih nivoa vlasti“, rekao je Glušac.

Na sastanku u Vrbasu, je bilo razmatrano više tema, među kojima i tema nedovršenog pozorišta. Sastanku su prisustvovali i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević.