Futsal okršaj vrbaskog „Letećeg Holanđanina“ i KMF „Euro Motus“ iz Beograda

Sinoć se u velikoj dvorani Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ u Vrbasu okupilo preko 1000 ljubitelja futsala. Više od 100 navijača doveli su gosti iz Beograda. A vrbaska publika imala je priliku da prisustvuje zanimljivom meču prvoligaškog futsala između KMF „Leteći Holanđanin“ Vrbas i KMF „Euro Motus“ Beograd. Pobedili su gosti rezultatom 1:3.

„Sreća je sinoć bila na strani gostojuće ekipe, pa možda krajnji rezultat nije realan prikaz odnosa snaga na terenu. Vrbašani su pružili odličnu partiju. Ostaje žal za propuštenim prilikama i olako primljenim golovima. Meču je prisustvovao selektor futsal reprezentacije Srbije i brojni zvaničnici Fudbalskog saveza Srbije, koji su bili veoma zadovoljni organizcijom meča i viđenom igrom na terenu“, saopštili su iz kluba „Leteći Holanđanin“.

Od samog početka gosti iz Beograda su bili nešto konkretniji i diktirali su ritam. U početnim momentima meča, KMF „Euro Motus“, pleo je mrežu ispred gola Vrbašana i čestim atacima pokušavao da pogodi mrežu odličnog „vratara“ Beljanskog, koji je imao više uspešnih intervencija. Na nesreću domaće ekipe, već po isteku trećeg minuta, gužva u golmanskom prostoru domaćina i kiks odbrane popularnih Holanđana, koristi Roknić i pogađa za 0:1. Gosti su povećali prednost sa 0:2 autogolom Ačanskog. Vrbašani su poentirali za 1:2 pogodkom Živkucina. Ipak, umesto izjednačenja, usledio je novi poen Beograđana, golom Živića, i konačni rezultat 1:3.

naslovnaleteci

Trener Igor Miricki predvodio je tim KMF „Leteći Holanđanin“ u kom su igrali Beljanski (golman), Novaković, Mićunović, Bodonji, Ačanski (kap.), Marinković (golman), Živkucin, Perović, Pokrajac, Lazetić, Peković, Samardžić, Đurović (golman), i Arvaji.  Za KMF „Euro Motus“ igrali su Josimović, Šošo (kap.), Roknić, Lazarević, Živić, Krasnić (golman), Tepavčević, Kopanja, Novoselac D, Stanojević, Borojević, Jančevski, Novoselac S. i Pavlović. Trener im je Slaviša Damjanović.