Još jedna donacija za „Drugu šansu“

Volonterke holandske humanitarne organizacije, Kancelarija za Istočnu Evropu, Rija Vormsbecher i Alisa Flistajn, u saradnji sa sveštenikom Evanđeoske crkve, Aleksandrom Subotinom, obezbedili su poklone i donacije deci polaznika „Druge šanse“. Paketi namirnica i poklona za najmlađe uručeni su i materijalno najugroženijim đacima OŠ „20. oktobar“ u kojoj se realizuje „Druga šansa“. Ukupno je donirano tridesetak paketa pomoći koji sadrže namirnice, sredstva za ličnu higijenu i novogodišnje poklone.

„Zahvaljujem se ispred kolektiva škole ovim donatorima koji pomažu da se maksimalno motivišu sva lica koja pohađaju program opismenjavanja odraslih, „Druga šansa“. Posebna zahvalnost ide svešteniku Subotinu što je sve ovo organizovao. Pomogli su ne samo 21 dete polaznika večernje škole, već i desetak naših učenika koji su u lošoj situaciji“, rekao je direktor OŠ „20. oktobar“, Radenko Šimun.

Šimun je najavio i skoru donaciju Crvenog krsta Vrbasa i zahvalio se i ovoj organizaciji i njenom sekretaru, Tatjani Gluščević, na podršci polaznicima „Druge šanse“ i saradnji koju imaju.