Drugi dan štrajka glađu pred Opštinom – Iz Sindikata podrška i apel

Radnik JP „Vrbas“, Miodrag Blagojević i dalje štrajkuje glađu ispred zgrade Opštinske uprave Vrbas. Sada je prošlo već više od 24 sata kako ne uzima hranu, ali kaže da mu od gladi mnogo više smeta hladnoća. Tokom prepodneva, oko njega se okupilo još nekoliko kolega koji su došli da ga podrže i obiđu.

„Sve vreme sam ispred zgrade, povremeno sam tokom noći ulazio u hol, nisu mi zabranjivali. Ne osećam se sjajno, ali još mogu da izdržavam. Na momente mi bude loše, ali ne planiram da prekinem štrajk“, rekao je Blagojević.

Goran Roganović, predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Vrbasa daje podršku protestu, ali ne odobrava štrajk glađu. Navodi da nije istina da je opština Vrbas izmirila sve dugove prema ovom preduzeću, i zatražio je da se sprovede revizija, utvrdi se ko je odgovoran i da krivično odgovara, što je Sindikat i ranije zahtevao.

„Podržavamo svaki vid borbe, ali nismo za to da se žrtvuje i narušava zdravlje radikalnom metodom borbe kakva je štrajk glađu na hladnoći. Već smo se izjašnjavali o situaciji u JP za prevoz i ostajemo pri tome – tamošnje stanje je rezultat malverzacija svih rukovodstava, i ove i prethodne vlasti. Kako sada preduzeće „Dunav prevoz“ može da funkcioniše, kad se ništa bitno nije promenilo, a JP „Vrbas“ nije moglo“, zapitao se Goran Roganović.