Milan Glušac na sastanku sa predsednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković završio je prvu zvaničnu posetu Republici Srbiji sastancima sa predsednicima opština Mali Iđoš i Vrbas u kojima živi veliki broj Crmogoraca.

Na sastanku, održanom u prostorjama Konzulata Crne Gore u Sremskim Karlovcima, istaknuto je opredeljenje za nastavak aktivnosti kojima će biti poboljšan položaj crnogorske manjine i nastavljena afirmacija crnogorske kulture. Predsedik Marković je rekao da je zadovoljan položajem crnogorske manjine u Srbiji, ali da ima prostora za napredak. Predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac izrazio je zadovoljstvo zbog susreta i sastanka sa predsednikom Vlade Crne Gore.

“Naša opredeljenost je da unapređujemo položaj Crnogoraca i svih drugih nacionalnih zajednica u opštini Vrbas, i to sam na sastanku sa predsednikom Vlade Crne Gore istakao. Na nama je da uložimo energiju u izgradnju harmoničnih odnosa među ljudima i nacionalnim zajednicama i podržimo svaku njihovu akciju koja služi očuvanju nacionalnog identiteta i kulture. Naši odlični odnosi sa Crnom Gorom potvrđuju i odnosi Vrbasa sa bratskim gradovima Nikšić i Herceg Novi. Verujem da ćemo u budućnosti uspostaviti još čvršću saradnju”, rekao je Glušac.

Pored predsednika opština Vrbas i Mali Iđoš, premijer Marković se sastao i sa predstavnicima Nacionalnog savjeta crnogorske manjine, Crnogorske partije i Saveta Vlade Crne Gore za saradnju sa iseljenicima. Marković je naglasio važnost kohezije, saradnje i rešavanja problema unutar Nacionalnog savjeta kroz otvoren i iskren dijalog. Iskazao je spremnnost Vlade da nastavi da jača veze sa dijasporom.