Svečano otvoren V Memorijalni turnir „Drago Jovović“

Memorijalni turnir „Drago Jovović“ okuplja i ove godine, kao i prethodna četiri puta, renomirane rukometne klubove i odlična je promocija ovog sporta koji u Vrbasu ima dugu i uspešnu tradiciju. Pored domaćeg kluba „Vrbas-Petrol“, učesnici turnira su i beogradski RK „Partizan“ i MRK „Crvena zvezda“, kao i RK „Vardar“ iz Skoplja. Organizatori ove sportske manifestacije su opština Vrbas, Međuopštinski rukometni savez Vrbasa, Savez sportova opštine Vrbas i Rukometni klub „Vrbas-Petrol“, a turnir je svečano otvoren sinoć.

Član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu, Jovan Kovačević pozdravio je okupljene u dvorani CFK “Drago Jovović” i zahvalio se porodici Jovović, kao i klubovima koji se rado odazivaju i takmiče na ovom turniru.

“Ovo je trenutno, a siguran sam i ubuduće, najveći rukometni turnir u Srbiji i regionu. Velikim ga čine ime koje nosi, klub koji ga organizuje i grad koji ga predstavlja”, dodao je Kovačević.

U ime domaćina i organizatora, na otvaranju se učesnicima i publici obratio Dren Glušac, predsednik Rukometnog kluba „Vrbas-Petrol“, poželevši igračima uspeh, a publici užitak u posmatranju kvalitetne i fer igre.

Turnir je otvorila utakmica između „Vardara“ i „Partizana“, okončana rezultatom 22:27 u korist Beograđana. Beograđani, ali ovaj put tim „Crvene zvezde“, bili su u drugom meču bolji od Vrbašana. Utakmica je završena skorom 33:30. To znači da će meč za treće mesto večeras u 16:30 igrati Vrbašani i gosti iz Skoplja, dok će se u finalu, od 19 časova, nadmetati RK „Partizan“ i MRK „Crvena zvezda“. Pre finala će, od 18 časova, biti odigrana utakmica između pionira RK „Vrbas-Petrol“ i RK „Vojvodina“.