Opštini Vrbas dodeljeno 12,9 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević uručili su danas u Pokrajinskoj vladi ugovore predstavnicima gradova, opština i zdravstvenih institucija, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Ukupan iznos dodeljenih sredstava je 1.404.436.320,oo dinara i taj iznos dobiće 39 opština i 11 institucija za realizaciju 68 projekata.

Među ovim opštinama i ustanovama nalaze se i opština Vrbas i Dom zdravlja „Veljko Vlahović“, kojima je ukupno pripalo 12,9 miliona dinara za tri važna projekta izgradnje, adaptacije i opremanja. Ugovor je u ime opštine potpisao Milan Glušac, predsednik Privremenog organa. Pokrajinska vlada finansijski je podržala tri projekta opštine Vrbas. Za severni krak kanalizacionog sistema u Vrbasu, u naselju Kudeljara, dobijeno je 8,3 miliona dinara, za adaptaciju sanitarnih čvorova u Osnovnoj školi „Svetozar Miletić“ tri miliona dinara, dok je za kupovinu aparata za kolposkopiju za Dom zdravlja dobijeno 1,6 miliona dinara.

„Veoma smo zadovoljni odlukom kojom je Pokrajinska vlada finansijski stala iza tri naša projekta. Ovo u praksi potvrđuje odličnu saradnjnu lokalnih i pokrajinskih organa vlasti, rešenost Pokrajinske vlade da ravnomerno razvija i pomaže svaki deo Vojvodine, kao i rešenost lokalne samouprave da svakim projektom koji planira stvara bolje uslove za život građana opštine Vrbas“, rekao je nakon potpisivanja ugovora Glušac.