„Povratak korenima“ Rajka Karišića

Sinoć je otvorena izložba proslavljenog fotografa, našeg sugrađanina Rajka Karišića u Galeriji Kulturnog centra Vrbas. Izložba nosi naziv „Povratak korenima“, koji obuhvata oko četrdeset opremljenih fotografija , koje na ovim prostorima obrađuje jedino Muzej na otvorenom Staro selo-Sirogojno kod Zlatibora.

Izložbu je otvorila galeristkinja dr Silvia Jelačić, rekavši da je autor do sada imao preko 60 samostalnih izložbi, a da je učestvovao na više stotina kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, dodajući da mu je ovo četvrta donacija  fotografija Vrbasu. Ova postavka nakon zatvaranja izložbe 27. februara, preseliće se i biće poklon zbirka Domu zdravlja u Vrbasu.

„Želim  ovog puta da doniram fotografije Domu zdravlja u Vrbasu, Hitnoj pomoći, zaposlenima u ovoj službi koji požrtvovano i iznad svega profesionalno i humano rade posao i koji su od pomoći  bili mojim roditeljima i svim ljudima koji traže pomoć od njih i nekako na taj način želim i sam da se revanširam, tako da će se fotografije naći u ovoj ustanovi“, rekao je Karišić, zahvaljujući na tehničkoj pomoći oko postavke izložbe sugrađaninu Ratku Vujadinoviću.

Dr Jasmina Assi se zahvalila na uručenom daru rekavši da će fotografije krasiti zidove i Medicine rada i Epidemiološke službe. Na otvaranju galeristkinja dr Silvia Jelačić je uručila Karišiću člansku kartu nedavno osnovanog Foto kino Kluba „Zenit“, a Karišić je rekao da će ovom Klubu pokloniti svoju crno belu foto laboratoriju.