19. Memorijalni turnir u rukometu “Perica Ačanski”

Srednja stručna škola „4.juli“ organizovala je 19. put tradicionalni memorijalni turnir u rukometu „Perica Ačanski“. Turnir koji se organizuje u znak sećanja na profesora fizičkog vaspitanja i uspešnog sportistu Petra Ačanskog, održan je u CFK “Drago Jovović”. Na turniru su učestvovali ekipe: Srednja škola “22.oktobar” iz Žablja, Srednja stručna škola iz Crvenke, Gimnazija “Žarko Zrenjanin” iz Vrbasa i ekipa domaćina SSŠ “4. juli”.

Ovoga puta turnir je otvorio Jovan Rakojević, dugogodišnji prijatelj i kolega Petra Ačanskog, podsećajući sve prisutne na plemenit i istaknut pedagoški rad ovog profesora i uspešnog sportiste. Prema rečima organizatora ovim memorijalnim turnirom zaposleni u SSŠ „4.juli“ i učesnici turnira odaju poštu istaknutom sporisti Ačanskom koji je tragično nastradao.

“Turnir koji škola obeležava kao sportski dan škole, održava se poslednje nedelje u martu. Naša škola u svojoj dugogodišnjoj tradiciji  neguje jednu izuzetnu vrednost, razvija sportski duh, fer plej i ljubav prema sportu. Srećni smo što je profesor Petar Ačanski svoje znanje i iskustvo prenosio na đake. Poučeni njegovim iskustvom, obavezani njegovim radom i sećanjem na njega, okupljamo se svake godine da kroz ovu lepu igru, veštinu našeg duha i tela, prenesemo mlađim generacijama sportskog Vrbasa”, rekao je Dejan Obrenov, profesor fizičkog vaspitanja u SSŠ”4.juli”.

U finalu za dečake ekipa SŠ “22. oktobar” iz Žablja, pobedila je SSŠ “4. juli”, dok je u ekipa devojčica škole domaćina SSŠ “4. juli”, pobedila ekipu Gimnazije “Žarko Zrenjanin”.