Oslobodimo Vrbas nastavlja da deluje i posle izbora

Koalicija koja je formirana nekoliko meseci pre lokalnih izbora u Vrbasu pod nazivom “Oslobodimo Vrbas”, a koju čine lokalni odbori Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine, nastaviće zajednički da funkcioniše i nakon izbora, saopštili su iz ove koalicije nakon održanog sastanka. Sastanak je održan u cilju dogovora oko daljeg zajedničkog funkcionisanja ovih stranaka u opštini Vrbas. Kako je saopšteno na konferenciji za štampu jedan od osnovnih zadataka jeste upravo ukrupnjavanje opozicije.

“Na proteklim lokalnim izborima bilo je svega. Opozicija bi treblo da se ujedini i ukrupnjava, jer će se tako lakše odupreti teroru koju sprovodi SNS. Građani su trpeli pritiske na proteklim izborima i zbog toga ćemo na prvoj sednici SO zahtevati da se otvori diskusija o tome šta se sve dešavalo tokom izbora. Osim toga zahtevaćemo da se obezbedi putem medija direktan prenos sednica SO, kako bi građani imali uvid šta se dešava u lokalnom parlamentu”, rekao je Dragan Stijepović, predsednik OO SDS.

Prema rečima Aleksandra Stanojkovića, predsednika OO DS rezultat koji je na proteklim izborima ostvarila lista „Oslobodimo Vrbas“ obavezuje da se nastavi zajedničko delovanje u lokalnom parlamentu.  “Naša lista ima jasan plan za delovanje i rešavanje brojnih problema. Pre svega želimo da demokratskim snagama učinimo sve da opština bude razvijenija”, istakao je Stanojković.

Mario Mažar, predsednik OO LSV očekuje da će u budućnosti lista “Oslobodimo Vrbas” imati mnogo veću podršku građana. “Oko 12 odsto građana opštine Vrbas dalo je glas našoj koaliciji, i to bez ucena, pritisaka i plaćanja. Mi smo dužni da opravdamo njihovo poverenje. Verujem da će naš rad u predstojećem periodu prepoznati još više građana”, rekao je Mažar.