Modeli saradnje vrbaskih i crnogorskih privrednika

Montenegro biznis alijansa je poslovna asocijacija koja okuplja preduzetnike, domaće i strane investitore, radi na promociji razvoja privatnog sektora i unapređenju ukupnog ambijenta za biznis u Crnoj Gori, a čije predstavnike su danas primili Predrag Rojević, pomoćnik predsednika opštine Vrbas, i Marijan Mijanović, član Opštinskog veća zadužen za privredu.

„Ovaj radni sastanak posvetili smo mogućim modelima saradnje naših i crnogorskih privrednika, pitanjima izvoza i boljeg pozicioniranja kompanija i njihovih proizvoda na tržištima Vojvodine i Republike Crne Gore. Podršku uspostavljanju odnosa dobili smo i od Konzulata Crne Gore u Sremskim Karlovcima i konzula Ljiljane Čampare“, rekao je Rojević.

Sastanku u opštini Vrbas prisustvovali su i vlasnici kompanije „Trivit pek“, a zatim je za goste iz Podgorice organizovana poseta Poljorivrednom dobru „Sava Kovačević“.  Vrbas je bio jedan grad u nizu koje su posetili predstavnici Montenegro biznis alijanse, jer je prethodnih dana tema privredne saradnje Crne Gore i Vojvodine, gradova i preduzetnika, otvorena i u Novom Sadu, Somboru, Malom Iđošu i drugim mestima.