Završen likovni konkurs „Žvrljam i uživam“

Na konkurs na temu „Žvrljam i uživam“ prijavili su se učenici sedam osnovnih škola iz Vrbasa i jedne iz Zrenjanjina. Učestvovali su i srednjoškolci vrbaske Gimnazije i njihove kolege iz Zaječara. Pristiglo je ukupo 216 radova, a nagrađeno četiri. Pedeset radova, koje je odabrao stručni žiri u sastavu: Svetisalv Šljukić, Marko Vidović i Silvia Jelačić, izloženo je u foajeu bioskopa „Jugoslavija“.

„Konkurs je raspisala „Školica Crtica“ koja radi u sklopu Likovne galerije KC Vrbasa i pristigao je stvarno impozantan broj radova, tako da se zahvaljujem školama, direktorima, likovnim pedagozima, roditeljima, a pre svega deci što su uzela učešće na konkursu. Naša ideja je da ovaj konkurs održavamo i narednih godina i propagiramo likovnu kulturu među mladima“, saopštila je galeristkinja Silvia Jelačić.

Prva nagrada pripala je Vanji Nikolić, učenici osmog razreda u vrbaskoj OŠ „Bratstvo jedinstvo“. Žiri je rešio da drugu nagradu podele Vasilije Ilić ( treći razred, OŠ „Svetozar Miletić“ Vrbas) i Jovana Popadić ( šesti razred, OŠ „Vuk Karadžić“ Bačko Dobro Polje), dok je treća nagrada dodeljena Jovani Janković, učenici drugogog razreda u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Zmajeva. Prvonagrađeni i drugonagrađeni pohađaće likovnu radionicu u trajanju od dva meseca, a treća nagrada je slikarski pribor. Radovi mladih kreativaca će biti izloženi u Bioskopu do polovine jula.