Uspešno završena humanitarna akcija u Fitnes parku

Humanitarna akcija za pomoć porodici Makša, čija su dva člana nedavno nastradala, uspešno je završena. U akciji koju su organizovali JKP „Komunalac“, opština Vrbas, Ženski centar „Horizont“ i „Crveni krst“ Vrbas, prikupljeno je preko 100 hiljada dinara. Veliki broj građana okupio sa na Fitnes terenu u naselju „4. juli“, a glavni promoteri ovog nedavno izgrađenog parka bili su momci iz ekipe BarStrong, ovogodišnji pobednici emisije „Ja imam talenat“.

Pored ekipe BarStrong iz Novog Sada, u promociji su učestvovali i takmičari Boks kluba „Čarnok“. Sve prisutne pozdravili su Igor Škundrić, izvršni direktor u JKP „Komunalac“, Miljana Štulić, zamenica predsednika opštine Vrbas, a na pomoći i organizaciji akcije zahvalila se i rođaka porodice Makša. U ime Udruženja građana Ženski centar “Horizont”, okupljenim gađanima, kao i mnogobrojnim donataorima, zahvalila se predsednica ŽC “Horizont”, Mirjana Koprivica.

“Zahvaljujem se svim građanima koji su okupljeni ovde oko jedne velike humane ideje i promocije zdravog načina života. Hvala sponzorima koji su nas zatrpali donacijama, jer su prepiznali jčinu ideje same manifestacije, hvala i momcima BarStrong ulični trening, jer su svojim prisustvom postavili standard jačine zajedništva i humanosti koja inače krasi njihovu Dobru stranu ulice. Ova se akcija razlikuje od uobičajenih humanitarnih akcija po tome što smo se ujedinili i pokazali koliko srce ima naš grad i prema sugradjanima u nevolji života i samim tim pokazali da razumemo koliko život može da bude daleko teži i od bolesti, na žalost oko kojih se organizuju uobičajeni eventi. Ja kao samohrana i već godinama  nezaposlena majka najbolje to znam koliko život ume da bude težak, pa opet baveći se fitnesom godinama unazad osnažila sam se do te mere, da sam danas u stanju i prilici da pomognem i drugima da nađu snagu u sebi i nastave dalje”, rekla je Koprivica ističući da je i primarni motiv udruženja “Horizont” – Osnažujući sebe Osnažujemo druge!

“Upravo tako smo i spojili sve ove vrednosti u ovu manifestaciju.Svima nam je poznata izreka ‘u zdravom telu zdrav duh’, i ukoliko krenete da vežbate u ovim Fitnes parkovima koje nam je izgradilo JKP Komunalac, neovisno o visini vaših godina ili materijalnog statusa, jer su svima pristupačne, vrlo brzo ćete uvideti benefite bavljenja sportom. Ovom akcijom smo dali i upotrebnu svrhu Fitnes Parkovima kojih je izgradjeno 5 na teritoriji opštine Vrbas jer je ekipa BarStrong ulični trening, izdvojila i svoje vreme da naše sugrađane obuči kako ispravno i sigurno vežbati. Oni su oličenje snage, duha i tela, zajedništva i humanosti i pozivam sve firme kao i pojedince da budu sponzori ovim neverovatno istrajnim momcima koji će ici i ubuduće samo napred, jer je ulični trening poznatiji kao Street workout u ekspanziji u našoj zemlji”, istakla je Koprivica  i poručila “Jaki smo onoliko koliko smo spremni da pomognemo drugima , da ih čujemo i pre nego nam zatraže pomoć, a mi smo to  ovom akcijom uspešno i pokazali”.