Erste banka donirala nameštaj za potrebe budućeg Dnevnog boravka

Za potrebe budućeg Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju i invaliditetom Erste banka poklonila je nameštaj koji će biti upotrebljen u opremanju kancelarija u navedenom objektu. Na donaciji im se u ime opštine Vrbas, zahvalila Danijela Ilić, članica Opštinskog veća za socijalna pitanja, izbegla i raseljena lica. 

„Svaki vid pomoći nam je od velikog značaja. Ovom prilikom zahvaljujem Erste banci na iskazanoj humanosti. U protekla dva meseca od kako smo počeli sa aktivnostima za prikupljanje sredstava za završetak gradnje objekta za Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, održano je nekoliko humanitarnih akcija tim povodom, a više privrednih subjekata i fizičkih lica je ponudilo svoju pomoć. Još jedna od akcija u nizu je i donacija Erste banke koji su nam poklonili nameštaj za opremanje kancelarija u navedenom objektu“, saopštila je Ilić.

Kako je naznačila, osnovna ideja je da se završetkom ovog objekta i uvođenjem nove usluge smanji rizik od izdvajanja ovih lica iz bioloških porodica i omogući ostanak u ambijentu iz koga potiču uz stručnu podršku specijalizovane službe u Dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.