Održana besplatna analiza krvi za penzionere – Zajedno do zdravlja

Laboratorija Medlab, u okviru obaležavanja Dana opštine Vrbas, sprovela je humanitarnu akciju besplatne analize glukoze i lipidnog statusa u krvi, penzionerima sa najnižim primanjima. Akcija je organizovana u saradnji sa Opštinskim udruženjem penzionera i sa opštinom Vrbas. Tokom prepodneva oko 30 penzionera izvadilo je krv, a tokom sledeće nedelje nakon dobijenih analiza, dr sci. med. Milan Ubavić, osnivač Medlaba, daće preporuke penzionerima, između ostalih, i za podizanje imuniteta.

“Jedna od osnovnih vrednosti naše kompanije, od samog osnivanja do danas, je društveno odgovorno poslovanje i ponašanje koje podrazumeva i odgovoran odnos prema zajednici u kojoj poslujemo. U tom cilju kreirali smo filantropski projekat ‘Zajedno do zdravlja’ koji realizujemo u svim gradovima i opštinama na teritoriji AP Vojvodina u kojima poslujemo. U okviru ovog opštinskog praznika, odlučili smo da besplatne analize krvi obavimo za 30 penzionerima sa najnižim primanjima, a u dogovoru sa Udruženjem penzionera”, saopštili su iz kompanije Medlab.

Predsednik Udruženja penzionera opštine Vrbas, Milić Mijović, istakao je značaj ove akcije. “Veoma je važno i značajno za nas, kada se društveno odgovorne firme i organizacije sete najstarijih sugrađana. Posebno sam zahvalan laboratoriji Medlab i lokalnoj samoupravi, što nas nisu zaboravili i što su nas uključili u ovu akciju”, rekao je Mijović.

Penzionere je obišao i predsednik opštine Milan Glušac, i tom prilikom razgovarao sa njima o potrebama i eventualnoj pomoći koju mogu dobiti od lokalne samouprave. “Akcija je za svaku pohvalu, i ovde se u praksi vidi dobra praksa privatnog i javnmog sektora. Ovo je prvi put da se u okviru obeležavanja Dana opštine i Dana oslobođenja Vrbasa, organizuje ovakva akcija kao poklon gradu, odnosno najstarijim sugrađanima. Nadam se da će se ova akcija i ubuduće održavati i da će postati tradicionalna“, rekao je Glušac.