Vrbas praznuje Dan oslobođenja i Dan opštine

Obeležavanje Dana opštine Vrbas počelo je polaganjem venaca na gradskom groblju, zatim na spomeniku borcima poginulim u ratovima od 1990. do 1999. godine, na   Ruskom spomeniku i na posletku, uz svečan program, venci su položeni na spomenik u centru grada. Vence na spomenike su položili predstavnici lokalne samouprave, delagacija SUBNOR-a kao i delegacije mnogih organizacija, udruženja i političkih stranaka.

Svečana sednica održana je u bioskopu “Jugoslavija”. Tokom svečanog programa u kojem su učestvovali recitatori KC “Vrbas”, predstavnici Osnovne mizičke škole i Gradski hor “Bački pevači”, dodeljene su Oktobarske nagrade. Ove godine nagrade su dodeljene, Vladu Uvalinu, koji je objavio šest knjiga i monografija, koje predstavljaju značajne podatke, dokumente, istoriju i baštinu Vrbasa, za poseban doprinos za kvalitetniji, sportski i zdraviji život građana nagradu je dobilo Sportsko udruženje “Vinogradi”, dok je posthumno nagrađen ugledni Vrbašanin profesor Vojin Bjelica.

Svečanosti povodom Dana opštine Vrbas, prisustvovali su mnogobrojni gosti, a na samom početku sve prisutne pozdravio je predsednik opštine, Milan Glušac.

“Gradovi bez prijatelja su isto kao gradovi bez mostova, mostovi povezuju ljude, a prijatelji povezuju gradove i države. Zadovoljan sam jer prisustvo mnogobrojnih gostiju govori koliko naš Vrbas ima prijatelja. U proteklom periodu zajednički cilj rukovodstva opštine bio je da budemo opština po meri građana i privrede. U ovom periodu čelnici lokalne samouprave su pokazali veliku odgovornost i nameru da ukazano poverenje građana opravdaju na najbolji način , te su u obavljanju funkcija , interes građana svoje opštine uvek postavljali sebi kao prioritet. Sa ciljem da se što pre ožive potencijali opštine Vrbas,i da se u taj proces aktivno uključimo sve stanovnike naše opštine, međusobnim dijalogomsa građanima ,tražilismo i tražimo, i nalazilismo i nalazimonajbolja rešenja. Zajedničkim zalaganjem na dobrom smo putu da rešimo puno problema koji su godinama čekali rešenje, a koji su od velikog značaja za dalji razvoj Vrbasa. Rukovodstvo lokalne samouprave pokazalo je da radi u najboljem intresu svojih građana opravdavajući zadobijeno poverenje koje su nam građani dali u maju mesecu“, rekao je Glušac i tom prilikom svim građanima opštine čestitao 20. oktobar – Dan oslobođenja i Dan opštine Vrbas.