Božićni turnir u kuglanju i ove godine u Vrbasu okupio elitu ovog sporta

Božićni tunir u Vrbasu, jedan od najjačih u regionu, okupio je u finalu 32 kuglaša – 16 najboljih iz kvalifikacija i 16 po pozivu organizatora, a održan je u Vrbasu po šesti put. Baš kao 2010, 2011, 2012, 2015, 2016. i ove godine najbolji je bio Vilmoš Zavarko (Železarna Podbrezova – Slovačka), srpski reprezentativac i broj jedan na svetskoj rang listi.

Drugo mesto pripalo je mladom srpskom reprezentativcu, internacionalcu u italijanskom Nojmarktu, Robertu Ernješiju, dok je treće mesto osvojio Goran Ostojić, prvotimac srpskog šampiona Beograda. Četvrti je šampion sveta u kombiniciji iz Novigrada 2016, Igor Кovačić (Nojmarkt Italija), a peti Čongor Baranj (Beograd). Dvostruki pobednik turnira, hrvatski reprezentativac Mario Mušanić bio je šesti, dok je sedmi Mladenko Čavić (Veteran, Vrbas).

Turnir je svečano otvorio Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, koji je u pozdravnoj reči naglasio je da je Vrbas grad sporta, kao i da kuglanje ima izuzetnu tradiciju i mnogo uspeha. Učesnike i goste pozdravio je i Uroš Dragojlović, predsednik Кuglaškog saveza Srbije, naglasivši da je Božićni tunir u Vrbasu jedan od najjačih u regionu jer na njemu učestvuje i nekoliko svetskih šampiona.