Vlada Švajcarske izdvojila 1,6 miliona franaka – Energetska sanacija u 4 školska i 4 predškolska objekta

Vlada Švajcarske izdvojila je 1,6 miliona franaka za energetsku sanaciju javnih objekata u opštini Vrbas. Ova sredstva biće uložena u energetsku sanaciju četiri školska i četiri predškolska objekta. Danas je u Vrbasu održan prvi sastanak sa sa partnerima iz Švajcarske koji predstavljaju projektni tim i izabranu konsultantsku kuću, i pokrenute su prve aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

U okviru ovog projekta obaveza opštine Vrbas, prema rečima predsednika, Milana Glušca jeste da obezbedi dodatnih 25 miliona dinara. Predstavnici projektnog tima iz Švajcarske, nakon današnjeg sastanka, izrazili su zadovoljstvo spremnošču opštine Vrbas da preduzme sve aktivnosti na realizaciji projekta. Njihovi utisci su više nego dobri i tom prilikom su istakli da je današnji sastanak prevazišao njihova očekivanja. Prema rečima Glušca, cilj optimizacije javnih objekata jeste da se dodatno unapredi energetsa efikasnost u opštini.

“Namera je da se poboljša kvalitet života u opštini Vrbas, posebno za one najmlađe koji pohađaju predškolske i školske ustanove. Na planu sprovođenja mera energetske efikasnosti opština Vrbas je prepoznata kao jedna od najboljih u Srbiji i regionu, zbog čega smo dobili podršku Vlade Švajcarske i Vlade Srbije. Na sastanku su određeni prvi koraci saradnje i verujem da će naše partnerstvo biti efikasno i rezultirati i nekim novih projektima u budućnosti”, rekao je Glušac.