Za adaptaciju vrtića u Bačkom Dobrom Polju odobreno skoro 10 miliona

Predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac, potpisao je danas u Pokrajinskoj vladi sa predsednikom Igorom Mirovićem, ugovor vredan skoro 10 miliona dinara. Sredstva su dodeljena u okviru programa unapređenja i modernizacije infrastrukture koja doprinosi povećanju kvaliteta, efikasnosti i relevantnosti sistema predškolskog obrazovanja i vaspitanja. Sredstva u visini od 9.784.498 dinara namenjena su za adaptaciju objekta „Cvrčak“ PU „Boško Buha“ u Bačkom Dobrom Polju.

Prema rečima Glušca ovim sredstvima biće rekonstruisan celi objekat. “Biće promenjena stolarija, podovi, kanalizacioni i vodovodni sistemi, sanitarni čvorovi i sve drugo. Uprava za kapitalna ulaganja i Pokrajinska vlada pružaju punu podršku projektima iz opštine Vrbas, na čemu se posebno zahvaljujemo, i svakim projektom unapređujemo kvalitet života u opštini Vrbas”, rekao je Glušac i istakao da će javna nabavka biti veoma brzo raspisana.

Inače, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za realizaciju 36 projekata na teritoriji 26 gradova i opština u AP Vojvodini. Ukupna vrednost tih ugovora je 2,3 milijarde dinara imajući u vidu sredstva koja su obezbedili Pokrajina i lokalne samouprave. Projekti odobreni na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine odnose se na oblasti saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnabdevanja i zaštite vode, predškolskog obrazovanja, razvoja sporta i oblasti energetske efikasnosti.