U Savinom Selu obeležen Dan državnosti

Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, položio je vence na spomen biste narodnim herojima Milanu Kuču i Savi Кovačeviću u Savinom Selu. Vence su položili i predstavnici OO SUBNOR, kao i Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije. Zajedno sa saradnicima, Glušac je nakon polaganja venaca razgovarao i sa članovima opštinskog i mesnog odbora SUBNOR-a.

„Odali smo poštu palim borcima, herojima koji su u borbi protiv najvećeg zla u modernoj istoriji čovečanstva položili svoje živote za slobodu naroda. Naša zemlja, kao deo savezničkih snaga, dala je ogroman doprinos i podnela velike žrtve da bi danas svi mi živeli slobodno i mirno, i naša je obaveza da za buduće generacije sačuvamo sećanje na tu ogromnu hrabrost. Na nama je da čuvamo slobodu i negujemo toleranciju“, rekao je Glušac.

Sretenje – Dan državnosti Srbije praznuje se 15. i 16. februara, a ustanovljen je u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav moderne srpske države – Sretenjski ustav.