Humanitarni koncert Hora “Bački pevači“ i njihovih prijatelja

Tradicionalno tokom februara održava se godišnji koncert Hora Kulturmog centra Vrbas “Bački pevači”. Ovoga puta koncert je bio humanitarnog karaktera i organizovan je u saradnji sa udruženjem “EMpate” i udruženjem Muzika na kub, a novac koji je prikupljen na koncertu namenjen je za lečenje Borisa Subotina.

Kao gosti na koncertu su nastupali hor i orkestar KPD “Karpati”, hor članova Kluba za stara i odrasla lista i sada već stalni gosti kao i sastavni deo gradskog hora, dečiji hor “Mali bački pevači”. Svake godine dodeljuju su priznanja najboljim pevačima hora, kao i plakete prijateljima i saradnicima hora. Diplome za godinu dana učestvovanja na manifestacijama su dobili članovi dečijeg hora: Anđela Vasiljević, Anđela Jovičić, Nikolaj Nikolić, Teodora Nikolić, Olena Kontra, Antonij Kontra, Emilija Stanojčić, Nevena Stevanović i Pavle Međeši. U horu “Bački pevači”, povelju za najboljeg basa dobio je Kosman Knežević, za najboljeg tenora Tomislav Vučetić, za najboljeg alta Nada Majski, dok je povelja za najboljeg soprana, kao i najboljeg pevača pripala Anastasiji Kovačević. Plaketu za najboljeg saradnika u 2017. godini dobili su predstavnici Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine, jer su podržali hor uključivši ih u mnogobrojne manifestacije i KPD “Karpati” koji su od osnivanja gradskog hora njihovi prijatelji i velika podrška, – navela je, između ostalog, dirigentica hora “Bački pevači”, Jelena Aleksić.

“Ceo koncert je uspešno izveden, publika je pohvalila odabir programa svih izvođača, kao i predivan gest orkestra KPD Karpata, koji je na ulazu dočekivao publiku uz pesme sa naših prostora”, rekla je nakon koncerta Jelena Aleksić.

Horovima su dirigovali Nadija Vorotnjak (KPD Karpati), Marko Aleksić (Mali teatar – hor Kluba za stara i odrasla lica), Milena Aleksić i Jelena Aleksić (hor Mali bački pevači i hor Bački pevači).