JKP Standard – Nagrada najuređenijem ulazu stambene zgrade

Ulaz stambene zgrade u ulici Jozefa Pehana 8 nagrađen je na konkursu koji je raspisalo JКP Standard za najuređeniju zgradu u Vrbasu. Nagradu i plaketu stanari ovog ulaza zavredili su među osamdesetak ulaza zgrada u Vrbasu koji su korisnici usluga „Standarda“.

Plaketu im je svečano uručila v.d. direktora Marija Milunović,a u vrtu ispred njihove zgrade, kao nagrada, biće ugrađena parkovska klupa, što su predstavnici preduzeća dogovorili sa skupštinom stanara.

„JКP Standard je preduzeće koje pruža grejne usluge u oko 1500 stanova u Vrbasu. Pošto pružamo grejne usluge, naša komunikacija ostvaruje se uglavnom sa stanarima stambenih zgrada, a i naše kotlovnice nalaze se u ulazima stambenih zgrada. Naši zaposleni veliki deo svog posla obavljaju upravo u zgradama. Želeli smo da ostvarimo bolju komunikaciju sa korisnicima, a i da ih motivišemo da više održavaju zajedničke delove zgrada – ulaze i prostore u okolini. Кao i da ukažemo na najbolje i najsavesnije“, rekla je Marija Milunović, v.d. direktora JКP Standard.

U zgradi na adresi Jozefa Pehana 8 nalazi se 30 stanova, a objekat je useljen 1997. godine. Stanari su od tada uspeli da sačuvaju ovaj objekat spolja, a pogotovo iznutra, i da ga dodatno ukrase cvećem, slikama i drugim ukrasima. Vodi se računa i o bezbednosti, postavljene su kamere, protivpožarni aparati, javljači požara. Sve je gotovo besprekorno, a to je posledica sloge stanara koji žive ne pomenutoj adresi.

„Uspevamo da očuvamo našu zgradu, zahvaljujuči slozi stanara funkcionišemo kao jedna velika kuća, pa i da učestvujemo u humanitarnim akcijama, za šta smo dobijali i zahvalnice Centra za socijalni rad i drugih organizacija“, kazala je Nadežda Bjelica, upravnik stambene zgrade.

JКP Standard pohvaljuje i ulaz 9 u Bloku Vasilj Кoprivica, soliter u ulici Palih boraca 11a, kao i zgradu u Njagoševoj ulici br. 18. Tokom obilaska, komisija je zatekla još nekoliko ulaza prema kojima se stanari odnose sa pažnjom ali, nažalost, i nemali broj zgrada u kojima pored stanara stanuju nebriga i nemar. Ideja je da se ovaj konkurs raspisuje svake godine upravo kako bi stimulisao građane da razvijaju kulturu kolektivnog stanovanja.