Likovna kolonija u organizaciji Saveza invalida rada

Već nekoliko godina za redom u organizaciji Saveza invalida rada opštine Vrbas(SOIV) održava se radionica odnosno likovna kolonija, koja okuplja brojne umetnike iz opštine. Današnje druženje  proteklo je u lepoj atmosferi, a rezultat je 20 prelepih slika. Okupilo se 14 umetnika, a nekoliko njih što su bili sprečeni da dođu  učestvovalo su  tako što su poklonili svoje slike. Ovu radionicu finansijski je podržalo i Ministarstvo za rad i socijalnu politiku. Domaćini iz Saveza invalida rada bili su zadovoljni zbog velikog odziva umetnika.

“Ovo je već tradicionalna kolonija na kojoj se svake godine okupi veliki broj umetnika. Dela koja nastanu ovde krase naš radni prostor u Vrbasu i mesnim organizacijama u selima. Druženje je prošlo odlično, kao i svake godine”, kaže Svetislav Alargić, predsednik SOIV-a.

U velikom broju odazvali su se članovi Udruženja “Atelje 05”. “Ovo je lepa kolonija, a članovi našeg ‘Ateljea’,  odazivaju se na sve ovakve akcije, jer smo i sami organizatori brojnih akcija.”, rekao je Dragan Simić predsednik Udruženja “Atelje 05”.