Najava novih ulaganja u sportske sadržaje – Vladimir Batez posetio Vrbas

U Vrbasu je  boravio pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez koji je, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, obišao gradski stadion i Centar za fizičku kulturu „Drago Jovović“.  Bateza su dočekali Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, Srđan Stanić, član Opštinskog veća zadužen za sport, Predrag Rojević, pomoćnik predsednika opštine, i Jovan Кovačević, koordinator za sportske aktivnosti.

„Sekretaru smo  na licu mesta predstavili neke ideje za dodatno opremanje sportske infrastrukture. Želja nam je da deo infrastrukture obnovimo, i pored konstantnog ulaganja u sport iz lokalnog budžeta, što se najbolje vidi kroz rezultate naših klubova. Na zadovoljstvo brojnih ljubitelja sporta i zadovoljstvo lokalne samouprave, čak šest klubova je izborilo viši rang takmičenja i oni zaslužuju još veću podršku, ne samo opštine Vrbas već i pokrajinskih i republičkih organa. U ovom trenutku za nas su prioriteti sanacije dela sportske infrastrukture u školama, obnova dela Centra za fizičku kulturu, kao i uređenje gradskog stadiona“, rekao je Glušac.

Pokrajinski sekretar Vladimir Batez kazao je da se najviše razgovaralo o infrastrukturnim projektima i konkursima koji su aktuelni u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu.

„Tema nam je bila i strategija razvoja sporta u opštini Vrbas, ali i sprovođenje omladinske politike. Dobra infrastruktura je osnov za bavljenje sportom i za postizanje rezultata, ali i preduslov da se u gradu u budućnosti organizuju neka velika takmičenja, što Vrbas već sada u dobrom delu ispunjava. To je uvek vetar u leđa za razvoj sporta, sportskog turizma i cele lokalne zajednice“, rekao je Batez.