Ansambli iz Kostrome nastupili u Savinom Selu

Kao i prethodnih nekoliko godina, opštinu Vrbas posetili su umetnički kolektivi iz ruskog grada Kostrome, a u organizaciji Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva „Rod“ i lokalne samouprave, u petak su održali koncert u OŠ „Branko Radičević“ u Savinom Selu. Predsednik Udruženja „Rod“, Radoljub Uskoković zahvalio se umetnicima iz Rusije što svake godine posećuju našu sredinu i naznačio da će se iduće godine sličan program održati u Zmajevu.

„Izuzetno nam je drago da primimo naše drage prijatelje iz bratske Rusije i pobratimskog grada Kostrome, sa kojim smo prošlog avgusta sklopili sporazum o bratimljenju.  To je, ubeđen sam, nastavak saradnje koja će još mnogo leta donositi plodove i rezultate na svim poljima“, rekao je Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.

Direktor osnovne škole u Savinom Selu, Rahman Tiganj, predao je gostima na dar umetničku sliku. Koncert je organizovan i uz podršku tamošnje mesne zajednice i nekoliko udruženja građana i privatnih firmi. Ansambli „Mozaika“ i „Kudikina Gora“ prethodno su održali koncerte i u više drugih mesta u Srbiji, a nakon subotnjeg koncerta na Paliću, zaputili su se put Ruske Federacije.