U toku radovi na saobraćajnicama u Vrbasu

Obeležavanjem oznaka na saobraćajnicama u Vrbasu, putari JKP „Komunalac“ otvorili su sezonu farbanja horizontalne signalizacije. Ovaj posao treba da završe u prvim danima jula. Nakon što su sanirali udarne rupe u selima opštine, putari su  svoje mašine premestili u Vrbas. U najprometnijim delovima grada, poput ulica Narodnog Fronta, Save Kovačevića, Svetozara Markovića, blokovima Četvrti juli i Save Kovačević, udarne rupe već su zakrpljene, a oštećenja su sanirana i na Vinogradskom mostu, saopšteno je iz JKP „Komunalac“.

„Jedna ekipa putara osvevežava uzdužne i isprekidane linije, pešačke i zaustavne trake, odnosno, sve oznake za koje nam je potrebna bela farba. Druga ekipa „Puta“ obavlja mašinsko košenje trouglova bezbednosti i travnate površine uz bankine. To su radovi za koje smo potpisali ugovor s lokalnom upravom“, objašnjava predradnik u PJ „Čistoća“ Milovan Кrivokapić.

Ovaj posao, nadaju se putari, završiće u prvim danima jula, jer tada treba da počnu sa zamenom vertikalne signalizacije. Zbog radova koji su u toku i koji tek predstoje, Кrivokapić vozačima šalje jasnu poruku.

„Apelovao bih na vozače da imaju strpljenja i ne prelaze preko tek ofarbanih linija i da ne obaraju čunjeve. Naš posao je, pored tehničkih zadataka, odnosno, označavanja horizontalne signalizacije i zamnene vertikalnih znakova, da brinemo o bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Budući da smo na drumovima tokom čitave godine, svedoci smo raznih nezgoda i bahatih vozača. Ovo je naš mali doprinos za što kvalitetnije odvijanje saobraćaja na putevima opštine Vrbas“, poručio je Milovan Кrivokapić.