Otvoren Ravno Selo Film Festival – Večeras nove projekcije

Sinoć je u Ravnom Selu otvoren II Film festival, a više od dve hiljade posetilaca  je pozdravilo domaće filmske zvezde, Lazara Ristovskog, Radoša Bajića, Ljiljanu Stjepanović i Snežanu Savić koji su ih podsetili muzičkih numera i popularnih pesama iz filmova i serija. Specijalni gosti na otvaranju Festivala bili su glumac Miloš Biković i ruski reditelj, Oleg Trofim, čiji je debitantski film „Led“ prvi prikazan u takmičarskom delu. Projekcije se nastavljaju danas i sutra.

„Kan je selo baš kao i Ravno Selo, ali je postao centar filmske industrije zato što se festival tamo održava već decenijama. Svuda su ljudi željni kulture, bilo to u Ravnom Selu ili u Parizu. Većina autentičnih autora potiče iz malih mesta kao  što je Ravno Selo i sasvim je očekivano da, upravo u tim mestima, promovišu kulturu. U Rusiji, kažu, služim pozorištu, a svaki umetnik treba da služi umetnosti kojom se bavi. To ja činim večeras“, rekao je glumac Miloš Biković.

Pre svečanosti otvaranja bila je upriličena i konferencija za medije, na kojoj je Ristovski upoznao javnost sa promoterima ovogodišnje manifestacije i o radovima na obnovi ravnoselskog Doma kulture.

„Drago mi je da festival drugu godinu zaredom održavamo na mestu gde je nekada bio Dom kulture, iako sam čuo od meštana da ga još uvek nisam sagradio, obećavam da će se to uskoro dogoditi. Obezbedili smo novac za projekat, a uskoro ćemo konkurisati na konkursu Pokrajinske vlade. Biće ovde novi Dom kulture“, rekao je Ristovski, uz opasku da će se i velike svetske sile  pomiriti ovog juna u Ravnom Selu, budući da dolaze filmovi iz Amerike, Rusije i Kine, te da se ovaj Festival razvija u jedan veoma važan festival za mlade  filmske stvaraoce.

Večeras, drugog dana ove manifestacije, od 21 čas na programu su debitantski filmovi „Iskra“ i „Ederlezi rajzing“.