Računari za novo IT odeljenje – Donacija Kompanije „Carnex“ SSŠ „4. juli“

Pet računara za unapređenja nastave u SSŠ „4. juli“ u Vrbasu, kao početni korak ka osnivanju IT odeljenja, donirala je ovoj školi kompanija Carnex.  Kako ova srednjoškolska ustanova ima najviše profila za obrazovanje  kadrova iz oblasti privrede, bio je to i opravdan povod za donacijom od strane industrije mesa koja u ovoj godini slavi šest decenija uspešnog poslovanja.

„U Carnexu verujemo da je budućnost na generacijama koje dolaze, i samim tim uvek ćemo se truditi da ih podržimo da ostvare svoj pravi potencijal. Veliko nam je zadovoljstvo da smo u prilici da pomažemo mladima i smatramo da je naša moralna obaveza da im omogućimo što bolji start i uslove za usavršavanje, kako bi uspeli da razviju svoja znanja i veštine. Osnivanjem IT odeljenja u školi „4. juli“ označavamo još jedan u nizu projekata u kojima se zalažemo da pomognemo lokalnoj zajednici, ali i da doprinesemo digitalizaciji, modernizaciji i napretku obrazovanja u oblasti IT. Poštovanje okoline u kojoj poslujemo i negovanje bliskosti sa našim potrošačima, jedini je način na koji ćemo uvek razvijati odnos prema zajednici,“ izjavila je Milena Đorić Radosavljević, vršilac funkcije generalne direktorke kompanije Carnex.

Lider u mesnoj industriji koji ove godine obeležava jubilej 60 godina poslovanja, ima isto tako dugu tradiciju doniranja.  Ovo nije prvi put da prepoznaje potrebe lokalne zajednice i svojih potrošača, ona je u konstantnoj misiji u kojoj je glavni cilj pomaganje onima kojima je podrška potrebna, a sada je prepoznata SSŠ „4. juli“.

„Uz veliki entuzajam i posvećenost učenika i celog kolektiva, trudimo se da naša škola, koja je najveća u opštini, isprati nove trendove u nastavi koji će olakšati rad i učenje. Upravo zato  nam je važna svaka podrška, posebno kad je u pitanju nabavka i finansiranje nastavnih sredstava. Iako u tom smislu imamo odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom, ovoga puta dugujemo izuzetnu zahvalnost kompaniji Carnex iz Vrbasa, koja je prepoznala naše potrebe i pomogla u osavremenjivanju nastave. Pored ovoga, kompanija Carnex  stipendira i svakog našeg učenika koji pohađa smer mesar, što je izuzetno važno za očuvanje ove zanatske grane. Još jednom hvala u ime učenika i kolektiva,” izjavila je tokom uručenja donacije Ana Gračanin, direktorka Srednje stručne škole “4. juli” u Vrbasu.