“Uzmi račun i pobedi” – Vrbasu svečano uručena sredstva

Devet gradova i opština iz Srbije, uključujući i vrbasku, postalo je bogatije za po 23.000 evra, nakon što su pobedili u takmičenju u broju prikupljenih i poslatih fiskalnih računa i slipova u okviru nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”. Građani Vrbasa, Bele Palanke, Blaca, Dimitrovgrada, Kikinde, Kule, Medijane, Savskog venca, Vranja i Vrbasa odgovornim ponašanjem pomogli da njihove zajednice osvoje nagradni fond za ulaganje u projekte od javnog značaja. Nagradu je primio predsednik opštine Vrbas Milan Glušac.

„Posebno mi je drago što su prilikom glasanja kako utrošiti 23.000 evra iz nagrade, još jednom potvrdili svoj humani karakter i opredeli se za ulaganje u unapređenje zaštite i pomoći osobama sa invaliditetom“, rekao je ovom prilikom Glušac, naglasivši da će sredstva biti utrošena u projekat “Opremanje senzorne sobe za potrebe dece sa invaliditetom”.

Nagrade su predstavnicima gradova i opština uručili su ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branisalv Nedimović i ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Zoran Đorđević na konferenciji „Prvo poluvreme Godine borbe protiv sive ekonomije“.

„Građani su svojim glasovima odlučili da najveći deo novca namene najmlađima. Vranje i Blace opremiće osnovne škole, a Bela Palanka, Vrbas i Savski venac sredstva usmeravaju u opremanje vrtića, opremanje senzorne sobe za decu s invaliditetom i uređenje dečijeg igrališta. U Kuli i Medijani novac će uložiti u opremanje hitne pomoći i doma zdravlјa, u Kikindi za nabavku vozila za prevoz korisnika Centra za socijalnu zaštitu, a u Dimitrovgradu za uređenje platoa ispred Centra za kulturu“, naglasio je Ružić.

Tokom drugog ciklusa nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ zabeleženo je rekordno učešće 41% građana koji su poslali 11 miliona koverata, a njima je podelјena 291 nagrada ukupne vrednosti 257 miliona dinara.