Košarkaški kamp okupio preko 40 dece

Jubilarni 10. Košarkaški kamp u Vrbasu koji je i ove godine okupio brojnu decu, sinoć je finalniim takmičenjima završen.  Kamp je trajao od 23.  do 29. jula, a učestvovala su deca iz Crne Gore, Rumunije i Srbije. Preko 40 devojčica i dečaka uzrasta od 8 do 16 godina, prošlo je kroz svakodnevne trninge na kojima su se bavili usavršavanjem raznih tehnika u košarci. Sa njima su radili pored organiizatora Košarkaškog kampa  Zorana Milovića i treneri  Jošo Perović i Konstantin Nikolajev.

„S obzirom da nam je ovo deseta godina kako organizujemo kamp, veoma sam zadovoljan kako je sve prošlo. Kod dece koja su prošle godine učestvovala na kampu vidi se značajan napredak, što je rezulatat njihovog vrednog rada tokom godine. Raduje me što uvek ima nove dece spremne da treniraju i usavršavaju košarkašku igru. Osim brojne dece iz Srbije, ove godine bilo je prisutno 18 dece iz Rumunuje i 17 iz Crne Gore, a nadam se da će sledeći Košarkaški kamp okupiti još više učesnika“, rekao je Zoran Milović, trener i organizator kampa, koji se posebno zahvalio opštini Vrbas na podršci, bez koje kamp ne bih mogao da se održi.

Prema rečima Milovića, brojna brojna deca iz sela u opštini Vrbas koja su želala da učestvuju u kampu nisu mogla, jer nisu imala organizovan prevoz, pa će  naredne godine uz pomoć sponzora pokušati da organaizuje prevoz deci iz opštine.

Nakon finalnog takmičenja Košarkaškog kampa rezultati su sledeći:

Pobednici u šutu su: Lazar Martinović(mlađi), Matija Milović(stariji)

Pobednici u takmičenju 1 na 1 su: Lazar Martinović(mlađi), Vaso Ivanišević(stariji MNE)

Pobedniici u tekmičenju 5 na 5 su: Nikola Pešić(SRB), Martin Burda(SRB), Laskarake Jonuts(RUM), Paun Mario(RUM), Lazar Martinović(SRB), Milica Perunović(SRB), Boško Rašković(SRB), David Ćepurika(RUM).

Za najtalentovanije dete ovogodišnjeg Košarkaškog kampa proglašena je Milica Perunović.