Putari uređuju saobraćajnu signalizaciju u zonama vrbaskih škola

Uoči početka školske godine,  a u cilju podizanja bezbednosti učenika, putari JKP „Komunalac“ završili su poslove osvežavanja horizontalnih linija u blizinama obrazovnih ustanova u Vrbasu.  Ovi radovi okončani su danas farbanjem oznaka na saobraćajnicama u zonama Osnovne škole „Svetozar Miletić“ i Srednje stručne škole „4. juli“.

Kako saopštavaju u ovom preduzeću, pred početak svakog septembra, vrbaski putari osvežavaju slova, pešačke prelaze i zaustavne trake na kolovozima u blizini osnovnih i srednjih škola u Vrbasu, nakon čega će iste poslove obavljati u selima kojia administrativno pripadaju vrbaskoj opštini.

„Bezbednost dece u saobraćaju je prioritet svih prioriteta, posebno što se svakog septembra broj vozila na drumovima povećava. Obnova signalizacije predstavlja saobraćajno – tehničku meru koja omogućuje sigurnije kretanje dece na putu od kuće do škole“, rekao je predsradnik u PJ „Čistoća“ Milovan Кrivokapić i dodao putari redovno kose travnate površine na putnim pojasevima kako bi saobraćajnice bile što preglednije.

Nakon obnove horizontalne signalizacije, pristupiće se zameni vertikalnih znakova i stubova, kao i asfaltiranju udarnih rupa na putevima koji su u ingerenciji ovog JKP-a i lokalne samouprave.