IX Međunarodni plivački miting „Bjelica kup“ – Takmičari čak iz Kenije

Na otvorenim bazenima CFK „Drago Jovović“ u Vrbasu održan je IX Međunarodni plivački miting  – Bjelica kup. Ova tradicionalna sportska manifestacija, koju organizuje Plivački klub „Bjelica“, uz podršku opštine Vrbas, pored domaćih plivačkih klubova, okupila je i plivače iz Hrvatske, Rumunije i Kenije.

Miting je otvorio Srđan Stanić, član Opštinskog veća za sport i omladinu, rekavši pritom da će lokalna samouprava nastaviti da podržava skup koji poprima internacionalni karekter i promoviše plivački sport u Vrbasu. Zdravko Bjelica, organizator turnira, naglasio je zadovoljstvo prisustvom ekipe iz daleke Kenije.

„To nam je posebno drago i prisustvo takmičara iz Kenije ostavlja poseban trag u ovogodišnjem Bjelica kupu. Pohvalno je i što na lokalu kao klub sve više napredujemo. Samo u ovoj godini odlične rezultate na svim nivoima ostvarili su mnogi naši plivači“, rekao je Bjelica.

U ukupnom plasmanu najbolji tim na takmičenju bio je Plivački klub „Proleter“ iz Zrenjanina, dok je drugoplasirani bio domaći PK „Bjelica“, a treće mesto zauzeo je Plivački klub „Кikinda“.  Od domaćih takmičara treba izdvojiti Nikolu Jovovića, Jovana Кrajinovića i Milenu Mandić koji su dominirali u svojim disciplinama. Luka Eraković, kao sveukupni pobednik takmičenja, dobio je priznanje za najboljeg plivača na ovogodišnjem Bjelica kupu.