Za sanaciju vrtića u Bačkom Dobrom Polju 9,7 miliona dinara

Za kompletnu sanaciju vrtića „Cvrčak“ u Bačkom Dobrom Polju PU „Boško Buha“ Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojila je 9,7  miliona dinara. Pomoću tih sredstava, sprovešće se kompletna adaptacija vodovodnog i kanalizacionog sistema, sanitarnih čvorova, izolacije,  fasade i podova.

„Lokalna samouprava je, u saradnji sa pokrajinskim i republičkim organima, kao i sa inostranim finansijerima, uspela da dođe do sredstava za potpuno ili delimično uređenje ukupno pet vrtića i sedam škola. U rekonstrukciju vrtića ‘Cvrčak’ ulaže se 9,7 miliona dinara uz podršku Pokrajinske vlade, čime ćemo dobiti  dobro uređen objekat u koji duži niz godina nećemo morati značajno da ulažemo. Cilj je stvoriti uslove za kvalitetno predškolsko obrazovanje naše dece i rad vaspitača“, rekao je Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, tokom obilaska sprovedenih radova.

Glušac je podsetio da je opština iz republičkog budžeta obezbedila novac za kompletnu rekonstrukciju OŠ "Petar Petrović Njegoš", uspešnim radom Kancelarije za energetski menadžment, uspela da obezbedi 1,6 miliona franaka od Vlade Švajcarske za projekte energetske efikasnosti u četiri vrtića i četiri škole, ta da su sredstva za uređenje još dve škole, Gimnazije "Žarko Zrenjanin" i OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", obezbeđena kroz projekte Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.