Dresovi za više od 250 mališana uključenih u fudbalsku Mini Maksi ligu

Savet za zdravlje opštine Vrbas i lokalna samouprava obezbedili su dresove za više od 250 mališana uključenih u fudbalsku Zimsku ligu Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ – Mini Maksi ligu. Ovi dresovi obezbeđeni su u sklopu realizacije Akcionog plana javnog zdravlja za opštinu Vrbas od 2018. do 2025. godine i pod motom „Kretanjem do zdravlja“ promoviše se fizička aktivnost kod dece i mladih, što je jedan od najvažijih preduslova za pravilan razvoj i očuvanje i unapređenje zdravlja. Male fudbalere i njihove trenere primili si Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, Srđan Stanić, član Opštinskog veća zadužen za sport, Predrag Rojević, savetnik predsednika opštine Vrbas, a poseban gost svečanosti bio je Rade Raka Đurović, bivši fudbaler i fudbalski sudija, rođeni Vrbašanin.

„Opština Vrbas brine o sportu i mladim ljudima koji se bavi sportskim aktivnostima. Кroz ovu fudbalsku ligu stekli ste nove drugare, nove sportske rivale, naučili da budete bolji, da se radujete pobedama, a na nama je bilo da kroz projekat ‘Кretanjem do zdravlja’ obezbedimo opremu za vaše utakmice i treninge. Nadam se da čete nastaviti da se bavite sportom i da ćete u budućnosti postati šampioni“, rekao je Glušac.

Obraćajući se deci Raka Đurović poželeo je da mnoge od njih vidi na velikim fudbalskim terenima za desetak godina, u velikim klubovima.

„Izabrali ste odličan put kada ste krenuli da učestvujete u ovakim takmičenjima. Zahvaljujući vašim trenerima i ljudima koji vode opštinu Vrbas vama se ukazala prilika da od malih nogu imate sve uslove za razvoj, a posebno mi je drago da učestvujete u Mini Maksi ligi, u čije sam osnivanje krajem devedestih godina i ja bio uključen. Ovo čime se sada bavite naučiće vas izgubite utakmicu kada budete bolji, da pobediti kada budete slabiji, da savladate osećaje koji se javljaju kada ne igrate a zaslužujete to, ili igrate a niste to zaslužili, da život nije samo crno i belo, naučićete da se družite. Na terenu ćete biti ljuti rivali, ali ćete se posle utakmice svi družiti. Uživajte u onome što radite a ja uživam u ovim brojkama i čestitam im na uspehu da u jednoj akciji okupe ovoliko dece“, kazao je Đurović.