Donacija Carnexa OBV – Otvorena operaciona sala za carske rezove

Donacijom od 70.000 evra u dinarskoj protivvrednosti kompanije Carnex, koju je ova članica MК Grupe donirala povodom 60 godina svog rada,  u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas  otvorena je operaciona sala za carske rezove. Izgradnja operacione sale obuhvatila je sve građevinsko-zanatske radove, dovod medicinskih gasova, kupovinu operacione lampe i aparata za anesteziju i pacijent monitora. Svečanom otvaranju prisustvovali su Jovan Purar, direktor MК Grupe, Mohan Šresta, generalni direktor kompanije Carnex, Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo, dr Milan Popov, direktor Opšte bolnice Vrbas, i Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.

„MК Grupa, sa kompanijama članicama, dugogodišnji je pouzdan partner lokalnim zajednicama u kojima posluje, naročito kada se radi o poboljšanju uslova života dece i mladih“, rekao je Purar. Кompanija Carnex je prema rečima direktora Mohana Šreste, odlučila da pomogne da se poveća bezbednost majki pri porođaju i pripremi za najvažniju ulogu u životu. „Za nas je već tradicija da pomažemo zdravstvu, jer kompanija Carnex je za svoj jubilarni 50. rođendan već donirala bolnici u Vrbasu reanimobil, koji je neophodan za brzu intervenciju i reanimaciju bolesnika na terenu“, rekao je on i dodao da kao lider na tržištu mesne industrije i deo MК Grupa sistema, Carnex ima odgovornost da pozitivno utiče na sve oblasti života, posebno kada je u pitanju zdravlje.

Pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo Srbije Snežana Bojanić istakla je da je donatorstvo postalo tradicija Carnexa, najvećeg donatora vojvođanskog zdravstva. 

 „Operaciona sala sada je smeštena pored porođajnih sala, dok je ranije bila na spratu niže, pa su majke i bebe morale da se premeštaju na porodiljsko odeljenje, posle carskog reza. Sada, zbog dobre lokacije operacione sale, svaki porođaj carskim rezom moći će se završi u narednih 10 minuta u samom porodilištu. Prošle godine broj porođaja bio je veći za 10% u odnosu na 2017, a da očekuje da se taj broj i ove godine poveća“, istakao je dr Milan Popov, direktor OBV.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac je ocenio da se prema donaciji Carnexa može videti kakva je saradnja javnog i privatnog sektora, te da donacija mnogo znači i lokalnoj samoupravi i bolnici, kojoj gravitira više od 200.000 stanovnika.