Psihorealistični portreti Dejana Krstića izloženi u Likovnoj galeriji

Likovna galerija Kulturnog centra Vrbasa domaćin je izložbe slika „Beleške“ akademskog slikara Dejana Krstića iz Loznice. Ovaj umetnik je učestvovao na više samostalnih i kolektivnih izložbi, a publika u Vrbasu njegove radove mogla je da vidi na prošlogodišnjoj Paleti mladih. 

„Izloženi radovi su uglavnom portreti koji su nastali tokom godina, uglavnom na Akademiji. Radi se o portretima u čijem je nastajanju korišćen jedan psihorealistički pristup. Kada bih odabrao nekoga da mi bude model, imali bi vid intervjua ili razgovora, a ja bih tokom tog razgovora fotografisao. Tako nastali portreti dobili su neku  spontanost, neočekivanost, momente koji onda sami po sebi mogu da ispričaju svoju priču. Sve te različite priče ipak imaju i neke sličnosti koje sam vremenom uviđao i zaokružio ih ovom izložbom – beleškama. Jer koliko god priče bile jedinstvene, u celokuponom kontekstu, one postaju beleška“, objasnio je autor.

Radovi su uglavnom rađeni na platnu. U pitanju su klasične tehnike, kombinovan je grafit sa uljem, akrilima, a na većim radovima igla, pastel i slično. Inače, Krstić je osnovne studije završio na Departmanu likovnih umetnosti, studijski program Slikarstvo, a trenutno pohađa master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.