Crveni krst organizator kviza za mlade „Šta znaš o zdravlju?“

Tradicionalna aktivnost organizacija Crvenog krsta u Vojvodini, kviz „Šta znaš o zdravlju?“, realizovana je i ove godine zahvaljujući saradnji sa profesorima biologije iz osnovnih i srednjih škola. Materijal za učešće na kvizu priprema stručna služba Crvenog krsta Vojvodine,a to su oblasti u zdravstvenoj prevenciji važne za zdravlje dece i omladine.

„Članovi komisije za ocenjivanje usmenih odgovora učesnika kviza bile su – Mirjana dr Nakov, načelnik Službe za transfuziju krvi Opšte bolnice Vrbas, Zorica Doknić, medicinska sestra Doma zdravlja Vrbas i Snežana Jovović, stručni saradnik u Crvenom krstu Vrbas. Prva ekipa u kategoriji Omladine bila je ekipa gimnazije „Žarko Zrenjanin“, a prva ekipa u kategoriji Podmladak bila je ekipa OŠ “ Vuk Karadžić“ Bačko Dobro Polje. Na ovogodišnjem kvizu najbrojniji su bili predstavnici OŠ „20. oktobar“, oni su imali tri ekipe, jedna od njihovih ekipa je osvojila drugo mesto“, saopštili su iz OO Crvenog krsta Vrbas.

Predstavnici pobedničkih ekipa učestvovaće na pokrajinskom kvizu, 11. aprila u Novom Sadu, koji organizuje Crveni krst Vojvodine.