„Za našu Isidoru“ – Održan humanitarni koncert u Gimnaziji

U prepunoj svečanoj sali Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ u Vrbasu održan je humanitarni koncert „Za našu Isidoru“ sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za Isidoru Nedović, profesoricu solfeđa Osnovne muzičke škole u Vrbasu. Ona boluje od za sada neutvrđene bolesti, a za medicinska ispitivanja u Hamburgu potrebno je prikupiti 3.000 evra u šta su se uključili Isidorini prijatelji, kolege iz škole, njeni bivši i sadašnji đaci, roditelji đaka i drugi humani ljudi.

U programu su nastupili Horić Osnovne muzičke škole u Vrbasu, Vokalna grupa Dolče Kvintakord (OMŠ), Marjan Babić, Nera Skeledžija – klavir, Sergej Skeledžija – violina, Verica Pejić – sopran, Hor Kobzar iz Novog Sada i drugi. Koncert su otvorili najmlađi za koje je, kako je naglasila njena nekadašnja koleginica Verica Pejić, Isidora komponovala opere sa kojima su nagrađivane na festivalima, sa jednakom lakoćom sa kojom je držala i nastavu.

Sredstva za nastavak lečenja se, osim na licu mesta, mogu uplatiti na račun Banke Poštanska štedionica 200-110204930-32. Uplatu nasloviti na ime Jasmina Vladisavljev, Ulica Dr Ribara 11, 21000 Novi Sad.

Najavljeni su i novi humanitarni koncerti, među kojima i jedan koji će uskoro biti održan u novosadskoj Sinagogi, a sve iz razloga da se što pre prikupi novac za laboratorijsku analizu ekstraktovanog tkiva iz Isidorine glave da bi joj se uspostavila dijagnoza.