Otvorena izložba slika i crteža u tehnici veza na platnu Mie Arsenijević

U odsustvu autorke, u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa priređeno je  otvaranje izložbe slika i crteža nastalih u tehnici veza na platnu u kombinaciji sa kolažom, akvarelom i raznim drugim crtačkim tehnikama, doktorke umetnosti Mie Arsenijević iz Kragujevca. Otvaranju postavke pod nazivom „Renaissance trought reminaiscence“ prisustvovala je autorkina sestra. 

Kako je o ovoj umetnici kazala doktor Silvia Jelačić, galeristkinja, Mia radi velike formate širokim potezima, ali je na radovima predstavljenim u Vrbasu zastupljeno nešto sasvim drugačije.  U pitanju je nešto intimno čime umetnica uspostavlja vezu između njenog detinjstva i detinjstva njene dece, a upravo kroz vez koji je uklopila u svoje radove.

Mia Arsenijević je diplomirala na odseku slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde je završila i master studije, nakon čega je na Univerzitetu umetnosti u Beogradu doktorirala. Trenutno radi kao profesor metodike likovne kulture na Fakultetu pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu. Samostalno je izlagala 16. puta. Postavka će biti dostupna javnosti do 6. decmebra.