Vrbaska Gimnazija u projektu razmene učenika – Gosti vršnjaci iz Turske

Gosti Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ i njenih učenika narednih dana biće srednjoškolci iz grada Adane u Turskoj. U poseti Vrbasu ukupno je 11 učenika i dvoje profesora. Oni su smešteni u porodicama svojih drugova i drugarica iz Vrbasa i imaju plan da se kroz niz akcija, radionica i poseta pojedinim gradovima ovog dela Srbije, upoznaju sa kulturom, jezikom i tradicijom Srbije. Učenička razmena deo je projekta Interkultura u kojem Gimnazija „Žarko Zrenjanin“ učestvuje već treći put i kome podršku daje i opština Vrbas.

Gosti su već posetili Beograd, a u planu im je da se bolje upoznaju sa gradom domaćinom, ali i drugim delovima Srbije, Novim Sadom, Kikindom, Bečejom i drugim mestima do kojih su im domaćini priredili ekskurzije. Tokom programa u svečanoj sali Gimnazije, učenike su pozdravile Tatjana Kažić, direktorka ove škole i Snežana Škrbić, profesorka Gimnazije i koordinatorka projekta „Interkultura Srbija“, a ispred lokalne samouprave, Danica Paroški.

Prethodna dva puta, kada su vrbaski gimnazijalci bili uključeni u ovaj projekat njihovi gosti su bili iz srednjih škola iz Italije. Kao i tada, i ovoga puta predviđena je uzvratna poseta Turskoj koja će se realizovati početkom maja.