Od Pokrajine sredstva za unapređenje saobraćaja u opštini Vrbas

Prema sklopljenom sporazumu opštine Vrbas sa Pokrajinskom vladom, za izradu tehničke dokumentacije za kužni tok raskrsnice ulica Maršala Tita i Pete proleterske brigade biće izdvojeno 2,4 miliona dinara, a za rekonstrukciju raskrsnice na ukrštanju ulica Ive Lole Ribara i Maršala Tita u Zmajevu, sa regulisanjem saobraćaja semaforom 480.000 dinara. Ugovore u Pokrajinskoj vladi potpisao je Milan Glušac, zamenik predsednika opštine Vrbas.

„Ovom prilikom konkurisali smo za sredstva za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kružnog toka u Vrbasu. U prethodnom periodu rađeno je dosta na putnoj infrastrukturi u našem gradu. Vlada Srbije finansirala je rekonstrukciju puta od Srbobrana do Vrbasa, a završava se i rekonstrukcija puta od Vrbasa ka Kuli. Ova kružna raskrsnica je na delu koji spaja ova dva puta i biće veoma važna za olakšavanje protoka saobraćaja na ovoj deonici. Na ovoj raskrsnici spajaju se i pravci ka Opštoj bolnici, ka jednoj osnovnoj školi, objektu velikog trgovinskog lanca, industrijskoj zoni i pijaci, i veoma je važno da na ovom mestu unapredimo bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Isto tako važno je da podignemo bezbednost učesnika u saobraćaju na jednoj veoma prometnoj raskrsnici u Zmajevu, što ćemo obezbediti novim semaforima“, rekao je nakon potpisivanja ugovora Milan Glušac, zamenik predsednika opštine Vrbas.

Uz Vrbas, bespovratna sredstva za izradu tehničke dokumentacije za kružne tokove dobili su Beočin, Bač, Bečej, Opovo, Sombor, Srbobran i Irig, a za semaforizaciju raskrsnica i pešačkih prelaza – Bač, Pančevo, Kikinda, Sombor, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Bečej, Kanjiža, Novi Sad, Pećinci, Žabalj i Irig.