Potpisan ugovor o dodeli sredstava za obnovu Doma kulture u Ravnom Selu

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević potpisali su danas ugovor o finansiranju izgradnje objekta doma kulture u Ravnom Selu, koji je izgoreo u požaru 2016. godine.

„Prvi ugovor koji potpisujemo u 2021. godini je ugovor sa opštinom Vrbas i to dovoljno govori o značaju koji ovaj projekat ima za Pokrajinsku vladu. Za finansiranje projekta, iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno 160 miliona dinara“, rekao je Kovačević i dodao da je planirano da se izgradnja objekta završi do kraja godine.

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević zahvalio se Pokrajinskoj vladi i Upravi za kapitalna ulaganja, koja je prepoznala značaj obnove Doma kulture u Ravnom Selu, podsećajući da se upravo u ovom mestu održava filmski festival koji je 2017. pokrenuo naš poznati glumac Lazar Ristovski.

„Realizacijom ovog projekta biće unapređen ne samo kulturni život sela, već i cele opštine Vrbas. Projektom je predviđeno da se ostaci izgorelog objekta uklone, a da se na istom mestu izgradi novi objekat, koji će između ostalog sadržati i scensko-gledališni prostor maksimalnog kapaciteta 223 sedišta“, rekao je Rojević.