Plakete zdravstvenim radnicima za predan rad u uslovima pandemije

Medicinskim radnicima  iz Opšte bolnice Vrbas, Doma zdravlja i Gerontolškog centra u Vrbasu, koji rade u crvenim kovid zonama i na prvoj liniji su borbe protiv kovida 19, predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević uručio je zahvalnice i plakete.

Priznanja su dodeljena povodom 7. aprila Svetskog dana zdravlja, u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“, a dobilo ih je gotovo 100 lekara i medicinskih sestara.

“Nismo danas ovde zato što slavimo, jer nam predstoji još mnog bitaka dok potpuno ne porazimo Kovid 19. Mi smo danas ovde jer odajemo počast i priznanje hrabrosti i požrtvovanosti naših lekara i medicinskog osoblja s prve linije fronta u borbi protiv smrtonosnog virusa, afirmišemo njihovu izuzetnost. predanost i angažovanost da sačuvaju zdravlje Vrbašana, kao i stanovnika susednih opština”, rekao je Rojević.

U ime medicinskih radnika na poveljama je zahvalio direktor regionalne bolnice u Vrbasu, dr Milan Popov.

“Ljudi u zdravstvenim ustanovama, posebno u crvenim Kovid zonama rade u teškim uslovima, na granici mogućnosti, i znače nam ovakva priznanja. Ali nas i boli kad vidimo građane koji se neodgovorno ponašaju, ne pridržavaju se mera i ne žele da se vakcinišu”, rekao je dr Milan Popov.

Direktor Bolnice Vrbas istakao je i da je naš zdravstveni sistem u proteklih 13 meseci uspeo da odgovori na izazove i potrebe da se obezbedi 10 hiljada postelja za kovid pacijente i da je to spasilo mnoge živote.

Predstavnici lokalne samouprave ističu da ulažu maksimalne napore da lekarima i građanima obezbede bolje uslove za rad i lečenje. U saradnji s Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Srbije, u Vrbasu će biti investirano više od 100,7 miliona dinara u adaptaciju opšte bolnice.